Mjölken börjar bli gammal

"Är du Jesus eller Peter Settman?" - Lillasyster

När mjölken börjar bli gammal så är det bäst att man dricker upp den så snabbt som möjligt. Och vad är då bättre än att blanda i lite oboy? Detta genialiska pulver som gör mjölk till något av det godaste som finns! Eller? Är det verkligen "choklad"mjölken man vill åt eller är det chokladsmeten som döljer sig under "ytan"? Följ med på ett hisnande äventyr om oboyns historia, ett äventyr fyllt av kärlek, fara och en smula humor. Ett äventyr jag inte tänker skriva om nu men kanske en dag. Ok, bara för att ni tjatar så kommer ett litet stycke ur sagan redan nu! OBS: Det här är bara en fiktiv berättelse, det finns alltså inga belägg att detta har skett i verkligheten.

"Jerker nådde fram till det bruna pulvret som låg på plattformen framför honom. Med de tillintetgjorda zombiesarna och skelettkrigarna bakom sig, sträckte han sig efter pulvret. När Jerker lyckats samla upp pulvret i sin hand så lyckades en ljusstråle bryta sig genom grottans tjocka tak. Ljusstrålen avslöjade något på väggen framför Jerker, nämligen formeln för oboy. När Jerker kom hem till Göteborg igen så började han framställa detta pulver kallat oboy. Världen blev aldrig sig lik igen."



Välkommen till paradiset!

Jag har fått reda på min framtid genom att ett orakel i Göteborg vid namn Lina drömde en dröm om mig. En dröm om att jag kastade sallad på ett golv. Det är mitt nya yrke, salladskastare. Det första jag kommer göra imorgon när banken öppnar är att ansöka om ett lån för ett salladskastar företag.

Att tänka! Att vara!

Detta jäkla Sims 3, jag spelade det precis i fem minuter sedan tröttnade jag. Kanske är det min hjärna som vill sova eller så är jag bara för trög för att klura ut hur jag fortsätter bygga på det hus som jag började bygga på sist men blev aldrig klar. Det funkar inte att klicka på det och bara att ladda karaktären jag skapade förra gången var sjukt invecklat. Eller det är bara jag som gör det svårare än det är? Hur som helst så väntar snart drömmarnas land för denna unga grabben som snart har endast sex år kvar till trettio. Och ni vet vad de säger? Efter trettio faller livet. Tur jag känner en del människor som är över trettio och kan motbevisa den sägelsen.

Fick en ny uppgift i kamerateknik idag. Vi ska filma en plats som berör oss och den ska vara två minuter lång. Platsen ska frambringa en känsla hos oss som vi sedan ska föra över till de som tittar på den. Inga idér hittills men de lär komma imorgon.

Får nog börja odla fram min kreativitet igen, känner att den har börjat ta vila. Fast jag har skrivit en massa på min novell "A-Fil" så ligger den ändå där djupt inne i bakhuvudet och väntar på att jag bara ska slita fram den och skriva ett mästerverk. Men tills den dagen kommer så får jag nöja mig med att skriva halvdant.

God natt partypoopers.

Flugor

Flugor, vad fyller dessa äckliga små kryp för funktion? De bär på en massa sjukdomar, de är grymt irriterande med sitt jäkla "bzzz" när man försöker sova. Jag har en här hos mig nu som har stört mig i några timmar. Jag har då inte hjärta till att slå ihjäl den lilla krabaten. Flugan vet ju inte mycket bättre. Jag ska nog be den lilla flugan att lugna sig lite. Flyga ut ur rummet och sova i köket.

Dags för lite Sims 3 sedan drömmarnas värld.

Videomarathon 2009

Sista anmälningsdagen är den 28 september.

Tävlingen går ut på att göra den bästa kortfilmen på ett givet tema, inom givna ramar. Temat tillkännages vid starten av tävlingen i Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Deltagarna ska på 48 timmar spela in och klippa en egen film. Filmens längd ska vara 3-5 minuter. Formmässigt är valet helt fritt. Filmerna bedöms utifrån hur väl de behandlar temat, oavsett om skådespelare används eller ej.
VideoMarathon går av stapeln den 2.-4. oktober. Det kostar 350 kronar att delta.
Priset är 350000 danska kronor.

Läs mer och anmäl dig på: www.videomarathon.se

Någon som är sugen på att göra detta med mig?




Att jaga en bäver

Att jaga en bäver är lätt om man vet vart man ska leta. Nu hade jag inte tänkt gå ut på bäverjakt för helt ärligt, vad ska jag med en bäver till? Tror inte de lämpar sig särskilt bra som husdjur. De lär inte smaka så gott eller vem vet? Kanske smakar dem som kyckling, kanske smakar dem som spenat och sist jag kollade så låg inte spenat på min "Tycka om" lista. Därför tycker jag att vi låter bävrarna vara. Är dem ens utrotningshotade?

Idag hade vi en knepig uppgift eller rättare sagt idiotisk enligt vår lärare. Vi fick använda oss av en en videokamera. En sån där femtiotusen kronors som jag för övrigt ska låna hem över helgen och leka med. Ska undersöka alla funktionerna riktigt noga sedan kanske jag tar med mig den till improvisationen på söndag, vare sig de andra vill det eller inte. Hur som helst, övningen gick ut på att vi skulle filma fem olika klipp i fem olika inställningar. vi skulle filma ett föremål som tog sig från A till B. Allt för att kolla vad vi kan, min kreativitet var inte alls på topp idag liksom de andra i min grupp. Hoppas bara filmen inte blev för hemsk. Vår film heter "Journey of the pen" och gissa vad, filmen handlar just om en penna.

Jag är helt hooked på Triue Blood. Hade de sålt blod på den lokala puben hade jag varit stammis. Den är så lik Twilight eller ska man säga tvärtom? Eftersom böckerna som True Blood är baserad på var långt före Twilights tid. Det är ungefär samma koncept men där Twilight misslyckas platt på så lyckas True Blood. Den har grymma skådespelare, grym handling. Massa våld, spänning, sex och humor. Ni som inte har sett den, skäms på er. Gå in på www.svtplay.se och bli förförda av alla vampyrer.



Ursäkta, men det är nåt som rinner där från din mun!

Död åt Hotmails sunkiga funktioner!

12965 meddelanden i inkorgen! Vad är det för smarthuvud som vill jäklas med mig genom att inte kunna ta bort alla meddelanden på en och samma gång? Istället måste man radera sida för sida, synd bara jag har över 400 sidor och det kommer ta några timmar att radera. Måhända jag inte har något liv men så desperat är jag inte efter lite action. Det är kanske på tiden att man bytar sin mail?


Apple Hora!

Apple hora!
Det är just det jag har blivit tack vare min nya älskling. Igår köpte jag mig en MacBook Pro, själen och sinnet blev glada medan plånboken började gråta. Så nu har jag både en Mac och en iPhone, hur ska detta sluta? Kommer det skrikas "Apple Hora! Apple Hora!" när jag går nerför gatan?

Finns inte så mycket att säga mer än att detta är min första och absolut inte sista Mac! Så mycket snabbare än en PC, visst man kan inte spela lika många spel på en Mac men känner inte av det behovet. Plus jag har snart fått Sims 3. Låt inrednings helvetet börja. Måste ändå erkännas att äpple logan har en viss charm.



Bilden gör inte min Mac rättvisa!

Kolla in uppgiften vi hade i skolan, vi skulle ta några källor från youtube och klippa ihop dem till en film på max 1-3 minuter. 



W.A.S.P, We are Satan's people!

Nedgång men också en riktigt stor uppgång

En klump i halsen som jag har haft ett tag, har äntligen lättat. Hade jag orkat hade jag ställt mig på gården och skrikit glatt likt Ronja Rövardotter.

Jag får CSN nu i höst och förhoppningsvis framåt. Tentan jag gjorde uppe i Göteborg för två veckor sedan är klarad vilket jag fick reda på nu inatt. Den hemska hemtentan som jag håller på med nu kommer jag inte att klara. När jag läste frågorna tänkte jag att detta är ingen match men då jag inte ens är klar med första frågan efter fem timmar lär jag inte klara de andra två som är ännu tuffare. Men det gör inget för jag får CSN. Detta betyder att jag måste vara sjukt skärp i skolan, inte missa en enda tenta för då är jag tillbaka i skiten. Jag ska dock tenta upp mina gamla tentor under tiden jag pluggar, känns bäst så. Jag är så glad att jag slipper hoppa av Praktisk Film, detta är det roligaste jag gjort inom skolväg, att få filma, klippa och redigera. Även agera skådis. Jag har verkligen hittat vad jag vill göra med mitt liv, teater och film är mitt kall. Detta betyder inte bara att jag får fortsätta gå i skolan utan att jag även kan fortsätta med improvisationsteater. Livet kan allt vara underbart ibland.

Jag är så trött men jag kan ändå inte sova nu, är alldeles för uppspelt. Vad kan man göra kl. 02.52? Kanske kolla en film och somna till den? Kollade på "The Ugly Truth" innan idag. Fast jag inte är förtjust i förutsägbara romantiska komedier så var denna annorlunda. Den hade timing, bra dialog och härliga skådisar i form av Katherine Heigl och Gerard Butler, två omaka skådisar som ändå hittade en perfekt kemi mellan varandra.

Eller varför inte kolla på Family Guy? Lagom långt, sjukt underhållande. Ja, Family Guy får det bli.

Jäklar, nu blev detta inlägget helt om mig, jag tycker inte om att skriva om mitt liv fast det blir så ibland. Min blogg är till för att underhålla, skriva om saker som bara faller på. Jag får ta och skärpa mig imorgon. Sov gott alla partypoopers.

22h och 30min

Om 22h och 30min ska min snabbtenta vara inskickad till läraren igen. Den ska skickas in via urkund, en databas som analyserar tentan så man inte har plagierat något. Den analyserar från över tio miljoner sidor på nätet, över en miljon andra tentor. Tur jag inte tänkt fuska då.

Efter att ha läst frågorna så verkar den inte alltför avancerad fast jag inte öppnat boken alltför många gånger. Ibland har man bara inte tid helt enkelt. Det borde finnas fler timmar på dygnet.

Jag har sovit några timmar så nu smäller det. Den ska vara klar senast kl. 10 imorgon bitti då har jag slagit rekord med mig själv, den som lever får se. Ett annat möjligt senarie är att kl. 10 imorgon bitti har jag däckat framför datorn, låt oss hoppas att det inte händer.



Nu kör vi!

Jäkla Europe

Pudel/Power metal har aldrig legat högt på min lista över bra musik genre. Visst, Power metal har ett par guldkorn, grupper som Helloween, Iced Earth och svenska Hammerfall. Dock är inte Europe med på denna listan förrän nu. Jag spyr när jag hör "Final Countdown", jag spyr när jag ser deras fladdrande hår i vinden och jag spyr åt deras höga, långt utdragna Mariah Carey toner.

Men så lyssnade jag på deras senaste skiva "Last look at Eden". Detta är deras tredje comebackplatta, började pengarna att sina eller de bara saknade att stå på scen inför tusentals människor? De går i alla fall tillbaka till sin musikaliska grund i 1970-talets bluesiga riffrock. Det låter lite som Deep Purple/Audioslave och Joey Tempest röst låter fruktansvärt bra. Den är en aning mörkare, en aning råare än hans tidigare feminina skönsång. Jag gillar den. Men alltför ofta tar de blå stämningarna överhand och denna ojämnhet är ett stort problem på en annars grym skiva om jag får säga det själv.



Vad föreställer bilden egentligen?

Nu tar du och börjar ...

... plugga. Dagen ser ut som följande:
kl. 8-16: PLUGG
kl. 16-20: SOVA
kl. 20-20 (24h): SNABBTENTA
Efter kl. 20 imorgon: DÄCKA

Kanske skulle ta och börja plugga lite seriöst nu, tur det är en hemtenta synd man ska analysera en massa saker men det löser sig alltid.

iPhone + Spotify = Kärlek

Anledningen till att jag inte bloggar så mycket nu för tiden är för att jag har en tenta imorgon kväll. kl. 21 till söndag kl. 21 och jag ser helst att jag klarar den. På söndag efter kl. 21 lovar jag att jag ska komma med ett grymt inlägg såvida jag inte somnar direkt efter att jag mailat tentan till min lärare. Detta inlägget ska dock inte handla om varför jag inte bloggat på några dagar utan det handlar om Spotify i iPhone.

Det var inte alls säkert att Spotify skulle godkännas av Apple för iPhone bruk. Spotify streamar musik till datorn, det vill säga du får lyssna på musik helt gratis. Apple förlorar en massa pengar då människor skulle strunta i att köpa låtar via iTunes.

Här har då iTunes tillsammans med Spotify varit smarta, enda sättet man kan använda Spotify i iPhone är om man är Premium medlem, det vill säga, en månadskostnad på 99 kronor. Jag tänkte, eftersom jag ändå ska plugga ikväll så skippar jag festandet och då kan jag lika bra slösa 99 kronor för att testa denna applikation och herregud säger jag. iPhone blev helt plötsligt lite mer intressant. Det går snabbt att leta upp låtar/album/artister. Man kan lägga till dem i sin playlist. Det bästa utav allt är att man kan även välja vilka låtar man vill lyssna på när man är i offline läge. Kan det bli mycket bättre? Visst, om tjänsten vore gratis men vad är 99 kronor när man får så mycket underhållning i sina öron? Inte mycket skulle jag vilja säga.


UP

 

Pixar har gjort det igen, alla deras animerade filmer håller en hög klass. Visst, vissa har stuckit ut lite som t.ex. Wall-E som var unik då den kunde förmedla en massa känslor utan dialog. UP är unik på sitt egna lilla sätt. Blandat med den vanliga humorn finns här ett större mått sorg och vemod som ibland skapar en klump i halsen hos publiken, vilket saknas i de flesta andra animerade filmer.

 

Det börjar med svartvita bilder ur en film om den stora äventyraren Charles Muntz som precis kommit tillbaka från Sydamerika. I biosalongen sitter åtta åriga Carl Fredricksen och tittar storögt. Han ska också bli upptäcksresande, en dröm som det visar sig att han delar med jämnåriga Ellie som han lär känna lite senare. De två lovar varandra att de tillsammans ska åka till Lost Falls, precis som Muntz, men åren de får ihop blir fler och fler utan att de kommer iväg. När Ellie går bort 70 år senare har de ännu inte uppfyllt sin dröm, men när Carl helt plötsligt tvingas från sitt hus av en byggherre med stora planer för området bestämmer han sig för att inte ge upp. Med hjälp av tusentals heliumballonger fästa i skorstenen lyfter hans hus mot skyn och för honom äntligen mot äventyret. Det han dock inte har räknat med är den lilla scoutkillen, Russel, som av misstag följt med på färden.

 

Det som berör oss är det allvar som UP förmedlar. Karaktärer dör och skadas på riktigt. Redan fem minuter in i filmen känner man hur ögonen tåras och den känslan dyker upp några gånger under filmens lopp. Vi bjuds även på ett hisnande äventyr i Sydamerika. Åskoväder och de soldatliknande hundarna som följer varenda liten order kan skrämma de minsta för att sedan locka till skratt då de dreglar och hoppar upphetsat upp och ner så fort någon håller en boll framför nosen på dem. Likaså är Carls surgubbighet rätt underhållande och scenen när han med käpp, löständer och stela leder ger sig in i slagsmål med Muntz är en av höjdpunkterna.

 

Se den, skratta, gråt och bli lyckliga av slutet.

 


Bombardier

"Nu släpper vi ut våra barn de är fula som fan men de är allt vi har kvar" - Lillasyster.

Jag har inte bloggat sedan den andre september även fast jag har haft en massa att blogga om, och en massa tid. Men ingen ork. Det här med ork, det är något konstigt. Energi, vart får man energi ifrån? Mat? Sömn? Jag har hört talas om powernap, tjugo minuter, inga avbrott och man får ut två timmars vila. Det låter ju helt otroligt, tjugo minuters vila blir helt plötsligt två timmar vila. Skulle man inte kunna göra så hela natten? Ta powernap i omgångar så istället för åtta timmars sömn så klarar man sig på åttio minuters sömn. Så mycket man hade fått gjort. Jag började skolan kl. nio imorse vilket var helt lugnt, gick till kl. två vilket också var helt lugnt. Drog till gym, hem och åt. La mig i sängen och vad händer? Jo, jag somnar direkt. Vaknar efter en och en halvtimme, funderar på att slänga in handduken för natten men istället tar jag mig en dusch och nu sitter jag här. Tänker för helskotta inte sova bort hela kvällen och missa en massa dyrbar tid för annat. Kan man inte göra det när man är död?

Vad har jag då gjort i helgen som jag så gärna velat blogga om men inte gjort? Jo, förutom att oroat mig över om jag får CSN denna terminen eller inte, skulle krossa mitt hjärta om jag inte skulle klara mina omtentor vilket påminner mig att jag får nog ta och tjata lite på läraren i Göteborg så jag får mitt resultat. Sedan fixa snabbtentan för Lund. Allt blir fint.

I fredags blev det Inglorious Basterds på bio. Gillar man Tarantino, Brad Pitt, Härlig dialog, mörk humor, mycket blod och en massa våld så är den här filmen perfekt för dig. Gör man det inte, se den ändå. Ännu ett mästerverk signerat Tarantino. Förresten blir allt hög klass som den mannen rör vid?

Sedan så har jag klarat av det mästerliga spelet Wolfenstein RPG till iPhone. Hög kultfaktor som har öga för originalet, eller vänta lite. Det är typ originalet fast i RPG format. Du är den amerikanske mördarmaskinen B.J. Blazkowicz vars största hobby är att mosa nazister. Även sparka på hönor och mixtra med sprutor står högt på listan för att göra livet surt för undergångens förlöpare.

Jag har gjort så mycket mer som att spelat biljard, och ... Kommer inte ihåg mer. Kan man skriva sova? Fast det är ju nåt alla gör. Om jag kan ta med sova kan jag ta med mat och de vardagliga toalettbesöken. Jag skippar nog sova så slipper jag gå in på detalj gällande de andra. Nu börjar ögonen säga stopp, kanske blir det att man ska ta och sova ändå. Ge med sig för kroppens signaler, bli en marionettdocka i drömmarnas land.

Avslutar med en liten bild jag tog i fredags. Löpsedeln för Aftonbladet, lika aktuell nu som då.



Vad kan vara orsaken till detta dådet? Kan det ha varit för att
hon ville se Anders Lundins fina nuna och falska sång? Eller
kan det ha varit för att Måns Zelmerlöv eller Håkan Hellström
uppträdde? Sedan dyker en till fråga upp i huvudet, kollade
dottern på Allsången efter dådet?

Muslimsk mobiltelefoni

Jag såg en festlig muslimsk kvinna i Lund idag utanför Åhlens. Hon hade stoppat in mobiltelefonen i slöjan så att halva stack ut. På så sätt kunde hon prata utan att använda händerna. Praktiskt, enkelt och hon slipper betala en massa pengar för en hands free. Kreativt med.



Kanske var detta en prototyp för hands free? Använd tejp.
Simpelt, kan dock ge lite nackskador på grund av den extra
tyngden men vill man ha komfort får man lida pin.

Vad tycker ni om muslimska tjejer som bär slöja? Är det något negativt?
Är det kanske så att slöjan är ett tecken på underordning och syndfullhet? Kvinnan ska anpassa sig så hon inte blir för kaxig och utmanar männen till syndiga handlingar. Det är kvinnans fel om mannen gör fel. Eller om han tänker syndiga, snuskiga tankar...

En sak är dock säker och det är att slöjan gör ingen anonym, man ser ju på lång väg att det är en kvinna som kommer.


I not junkie, I is student

Student och junkie? I alla fall om man går efter min bild som jag har på mitt passerkort till Malmö Högskola. Bedöm själv.



Kolla hur jag håller upp min
haka. Håret ser ut som taget från någon
kass Metal grupp och vi vet ju alla hur mycket
de punda på. Munen ser desperat ut, herregud.

Jag får hoppas att jag klarade omtentan jag hade i lördags om jag ska få någon användning av detta kortet i mer än en vecka. Jäkla CSN, bara ge mig pengar. Annars har jag en sista utväg, en snabbtenta för Lunds Universitet i Religionssociologi. Den kan väl inte vara så svår?

Positiva saker hände på gymmet. Som tur är har äntligen Skåne fått en vettig radiokanal i Bandit Rock. Funnits i Sthlm och Gbg så länge jag kan minnas, så det var verkligen på tiden att den hittade hit. Din Gata är ute, Rock är inne. Hur som helst så hörde jag först en helt ny låt med Alice In Chains som har återförenats och ska snart släppa en ny skiva, fint. Sedan till min förvåning, men jag blev fylld av lycka så hörde jag en ny låt av Mustasch. De släpper ett nytt album den trettionde september. Vilken bra månad, både vaccin mot svininfluensan och Mustasch nya platta, kan det bli mycket bättre?

Vegetarian någon?

Någon mer som funderar på att bli vegetarian efter att ha sett den här underbara videon om vad griskött döljer? Sedan om detta är sant eller inte kan diskuteras men visst blir man lite sugen på att testa? Det enda man behöver är lite Coca Cola och kotletter. Titta och njut.



RSS 2.0