Tvätta ger mig ångest

Seriöst, tvätta är så jäkla ångestframkallande att det inte går att jämföra. Bara tanken på att man måste gå upp på vinden med sina kläder, proppa tvättmaskinen full sedan gå upp igen när maskinen är klar för att slänga in kläderna i torktumlaren ger en ångest, varje gång får jag denna jäkla ångest och varje jäkla gång så skjuter jag upp tvätten till sista kalsongen och vad händer om det inte finns en ledig tid då? Jo, man får gå kalsonglös dagen efter, inte för att det är nåt negativt för det luftar så skönt men ändå. Jag måste se till att skärpa mig med tvättandet. Sensomoralen i detta inlägg är: Tvätta regelbundet så slipper du gå kalsonglös.

Kan det vara så att ...

... mina grannar ovanför mig har sex igen? Tyckte jag hörde tjejen stöna, det var det jäkligaste. Nästa gång ska jag gå upp och knacka på och be dem dra ner lite på stönande vissa försöker ju ändå sova. Just nu är jag bara iklädd kalsonger och hade jag gått upp där nu hade dem väl kollat på mig med sina sensuella blickar och bjudit in mig till att vara med i deras lekar. Nej, tack säger jag. Har redan sett hur dessa människor ser ut, i alla fall tjejen när hon kom ner till mig kl. 3 på natten under Oscarsgalan och sa att det var lite högljutt. Kan detta vara hämnden? Dem verkar ha slutat nu. Killen är nog inte så uthållig trots allt, kanske dags att byta gubbe flicka lilla.

Wasser ist wunderbar

Med undantag för stavfel och grammatikfel i rubriken så måste jag erkänna att vatten kan vara den godaste drycken som finns. Detta genomskinliga, smaklösa flytande vätska som kommer från kranen eller toalettstolen, inte rekommenderat att dricka därifrån. Även från himlen men samma sak som toalettstolen, drick inte det vattnet.
Annat som också är gott att dricka är mjölk, denna vita dryck. Jag kan säkert dricka en liter om dagen, en liter upp och ner ståendes på huvudet. Nej, nu ljuger jag. Fy satan.
BRAVO juice är jag helt beroende av, kvittar vilken sort. Den kan smaka lite unken men den går ändå ner.

Fuck vilket meningslöst inlägg bara för jag vill uppdatera bloggen lite. Ajja, jag ska snart börja skriva på en novell om en man som tittar ut genom sitt fönster, ser alla lyckliga och olyckliga människor och bara beklaga sig på dem. Mannen är bitter och ensam, hatar omvärlden.

Con Air på tv, gammal klassisk skitfilm med Nicholas Cage som en långhårig fånge som råkar vara på fel plan då det kapas av USA.s grymmaste fångar. Självklart ska han agera hjälte, rädda dagen och få flickan.Varför John Cusack gick med på att vara med i denna filmen förblir ett mysterium.

Jag är så upprörd

Igår, söndag, så var det min namnsdag och var det någon som sa grattis till mig? Nej, förutom min mamma och Asiaten men någon annan? Var det ens någon som tänkte att det kanske kunde vara Jonas namnsdag idag som egentligen var igår? NEJ? Detta var er sista chans detta året för jag har nämligen två namnsdagar i Mars men bryr ni er? NEJ? Jag är så upprörd att hade jag haft en Coca Cola burk i närheten hade jag krossat den mot mitt kranie. Hade jag haft en Gula Sidorna telefonkatalog i närheten hade jag rivit sönder den i ett nafs. Hade jag haft en kebabpizza i närheten hade jag tryckt i min den utan att tugga. Varför? Jo, för jag är så jäkla upprörd nu. Jag är lika upprörd som Bush var när han fick reda på att WTC hade blivit träffat av ett flygplan, jag är så upprörd som när Linda Rosing märker att det är dags för botox, jag är så upprörd som när en vara som är paketerad i semi-hårdplast som ser ut att vara "svetsad" i kanterna och man måste använda en vinkelslip för att få upp förpackningen om man inte vill kapa sina fingrar. Nu vet ni hur upprörd jag är. Det kanske inte är erat fel men tänk på det, om exakt ett år minus en dag vill jag höra en massa "Grattis på namnsdagen" och som kompensation ska ni skicka en massa presenter till mig. Nu ska jag sova bort min ilska.

En bild



Jag får så mycket inspiration från att titta ut genom fönstret att jag ska skriva en novell om en sur bitter man som tittar genom sitt fönster och är allmänt bitter på omvärlden.

Tankar från ett kök 2

Beslutsångest, varför ska man lida av denna typen av ångest? Ska jag ut och springa idag eller ska jag vila idag och köra ännu hårdare imorgon? Ska jag även vänta med gymmet eller? Blir jag oattraktiv om jag bara struntar i det en dag? Får jag hängande mage ner till knäna som dallrar och skadar min rygg? Antagligen inte men det kanske är en motivation om man skulle tänka så. Frukost då? Vad ska jag äta till frukost? Ska jag ha youghurt, stavas det så förresten? Ska jag ha youghurt med cornflakes eller göra tråkig macka med ost och skinka sedan in med den i smörgåsgrillen? Det är i och för sig gott. Hmm, undrar vad det finns på tv medan man äter sin frukost eller ska man ladda ner någon serie? Kan jag skriva ladda ner här? Tänk om farbror polisen läser min blogg då är jag ju illa ute men tänk om jag menar ladda ner från youtube? Vet att det finns något stolpskott nu som kommer säga att det går ju inte att ladda från youtube, joho du min kära lilla moderatvän det går alldeles utmärkt, i alla fall på min Ipod Touch eller mobil sedan kopplar jag in dem med tv.n och vips så har jag laddat ner något helt lagligt. Göra en gammal i repris och skriva att jag bara har 40min kvar av batteriet för jag sitter i köket och har alldeles för lite energi för att gå och hämta min laddare. Känner mig lite fientlig idag, kan vara för att jag även är lite snurrig efter gårkvällens bravader inte för att jag drack så värst mycket mest för att jag drack för tidigt vilket ledde till seghet tidigt vilket ledde till att jag bangade utgång, människor blev lite småsura eller en blev det och nu sitter jag här och jämrar mig över det hela. Kl. 16 är det berättarafton på glassfabriken där min eminenta saga ska prisas till skyarna, i mina egna drömmar då förstås. Ett hett tips, om ni vill tvätta era fönster men inte kan öppna eller vända era fönster så ta en pinne, sätt en handduk spruta lite fönsterputs på handduken, häng dig utanför ett fönster sidanom och börja jobba. Du ger även pensionärer något att skratta åt. Nej, nu är det inte alls många minuter kvar på mitt batteri, innan jag avslutar hela så vill jag bara uppmana om att det är Earth Hour ikväll, vissa utvalda platser och byggnader runt om i världen kommer släckas ner, däribland Gustav Adolfs Torg här i Malmö, om jag tänker på det lär jag stå där och titta, hoppas bara man kan lura med någon kanske kan locka med att dem delar ut gratis mat eller nåt. Nu blir det frukost och har bestämt mig för mackor sedan gymmet.

4km = 30min

Jonas för två år sedan hade varit så besviken på nutida Jonas, 4km på 30min, det borde snarare vara 4km på max 17min. Jag ska plåga min kropp, jag ska komma upp i samma kondition som jag hade för två år sedan, jag ska ställa upp i Run to the beat den 15 augusti och ta hem hela skiten, ni som undrar vad Run to the beat är för något så är det ett halvmarathon här i Malmö, första gången. Live musik längs sträckan för det sägs öka prestationen. Jag ska klara den på max 90min så nu är det 20 veckors hårdträning som gäller. Jag tycker allt att ni alla kan gå in på min kompis Rebeckas blogg http://runtothebeat.blogg.se/ och håll er underrättade med hennes hårdträning, hon ska ta loppet på max 2h och jag ska stå där i mållinjen och ta ett målfoto sedan blir det kanske en intervju som hon kan slänga upp på sin blogg fast detta vet hon inte om ännu så schh, säg inget. Hur som helst tycker jag att ni alla därute ska hårdträna så ses vi på gatan den 15 augusti.
Hemsidan är http://www.runtothebeat.se/

Drömde något inatt

Fuck, jag drömde något inatt jag borde ha skrivit ner för nu kommer jag inte alls ihåg vad drömmen handlade om. Precis när jag vaknat så var den helt färsk i minnet, kom ihåg varenda liten detalj och trodde jag skulle göra det nu med. Varför är det så att man lätt förtränger drömmar? Är det bara för att man bara har dem i tankarna i några minuter sedan försvinner dem? Och varför kan man aldrig gå tillbaka till samma dröm om man nu skulle vakna upp mitt i natten sedan somna om igen, drömmen var kanske fin.

Missar Gud

Missar en av Gudarna inom Metal ikväll, nämligen Max Cavaleras band Soulfly på KB.
Börjar känna mig sjuk och orkar verkligen inte stå och slåss med massa fulla/påtända hårdrockare med långt hår och luktar svett. Nej tack. Nästa gång ser jag er istället gubbar.

Nu blir det snart film time, Wild Child. Känns tråkig till tusen men sedan har jag noll att göra.

Leka apa bland träden

Min kära kompis Samuel har idag fått mig att leka apa bland träden. Han tog mig nämligen med mig ut och tränade Parkour, ni vel man klättrar på allt, hoppar bland hustak och lite sånt roligt. Adrenalinfyllt och läskigt men vad är man för chicken om man inte genomför det? Plus det finns en massa tjocka grener som är nära marken så det värsta som kan hända är att man bryter näsan, på ett sätt är det positivt för då behöver man inte göra någon skönhetsoperation om man är missnöjd med näsan för du lär böja den lite. Å andra sidan är man nöjd med näsan använd nässkydd. Förresten finns det nässkydd? Annars ska jag lätt uppfinna det, ta patent och bli rik men blir man berömd? Jag vill bli det med. Får väl ut och festa en massa med Paris Hilton, visa mig för kamerorna när jag gå ut ur bilen utan kalsonger, börja med droger eller nåt så kameragubbarna är på mig hela tiden. Skriver massa lögner om mig i tidningarna, jag bryter ner, åker in på psyket och rakar av mig håret. Hmm, får en att tänka till, ska jag verkligen börja träna parkour seriöst?

På måndag ska jag leka lite mer apa.

Det här är sagan om en saga som inte har något namn men ett slut

Här kommer min saga som jag ska berätta på glassfabriken kl. 16 på lördag här i Malmö under berättarafton. Enjoy

Det var en gång för länge länge sedan i ett sagoland, så länge sedan att man knappt minns hur länge sedan det var. Detta sagoland var mycket speciellt för här skrev sagorna sig själv. Men det var en liten liten saga som inte visste vad den skulle handla om för detta var nämligen sagans första saga, inte som dem andra sagorna i sagolandet som hade skrivit tusentals sagor. Sagan visste varken om den skulle handla om en han eller en hon, om ett djur eller en frukt. Det enda sagan visste var att sagan måste bli klar innan julafton för tänk om sagan egentligen var en saga till jultomten om alla barn i vida världen. Den lilla lilla sagan gick ut på en stor vandringsfärd runt om i sagolandet för att hitta inspiration. Men denna stora vandringsfärd var allt annat än en lätt vandring för faror som stavfel lurade runt varje hörn, den lilla lilla sagan hade hört hemska historier om hur stavfelen hade lurat dem andra sagorna så när dem skulle publiceras så åkte dem direkt ner i papperskorgen. Den lilla lilla sagan vandrade gator upp och ner i sin jakt på inspiration till något att skriva om, något som skulle glädja läsaren, något som läsaren skulle ta till sitt hjärta. Efter många timmars vandringsfärd utan att komma fram till något att skriva om så tänkte den lilla lilla sagan ge upp allt och bara försvinna ut i tomma intet. Men så fick den lilla lilla sagan en blomkruka i huvudet och visioner bara sprutade fram, han såg sagor om lejon på berg, om kvinnor som sovit i hundra år, om varelser som är halv fisk och halv människa, den lilla lilla sagan skyndade sig hem för att fatta tag i sin penna och skriva ner alla visioner han haft. Efter två veckors oavbrutet skrivande, så var den lilla lilla sagan äntligen klar. Han var upphetsad. Han sprang snabbt mot publiceringsbolaget men på vägen mötte han, Stavfel. Dem stod där knäppandes med sina fingrar, cigaretter i mun och sina hattar på sned. Den lilla lilla sagan stannade tvärt upp och började skaka i sina ben. Gränden där stavfel stod var den enda vägen till publiceringsbolaget. Den lilla lilla sagan som hade arbetat dag och natt oavbrutet i två veckor tog mod till sig, rättade på ryggen, in med magen och ut med bröstet, började vandra stolt mot stavfelen. Stavfelen tog tag i den lilla lilla sagan och dem try … (cencur) … väl inne i publiceringsbolaget med stavfelen bankandes på dörren bakom så letade den lilla lilla sagan upp chefens kontor, slog upp dörrarna och slängde sin saga på hans skrivbord. Den lilla lilla sagan blev publicerad och var inte så liten längre för generationer efter kom till honom och frågade om råd.

Dagens lapp



För dem som inte ser vad det står på lappen så står det: "Hejsan! Du som ringer på på min dörr om kvällarna - lämna en lapp istället. Det är obehagligt & jag känner dig inte. Jag är inte heller intresserad av Hyresgästföreningen eller religiösa sekter."

Nu kommer vi till en liten fråga här. Varför öppnar du inte dörren när någon ringer på den? Eller kollar i kikhålet? Kanske är något viktigt, tänkt på det eller? Sen, varför skulle Hyresgästföreningen eller religiösa sekter bara ringa på och sedan gå när dem försöker sälja in sig hos dig? korkade lilla människa, bara öppna så ska du se att du inte kommer störas nåt mer om kvällarna.

Har kommit fram till en sak ...

... och det är att Pearl Jam är faktiskt riktigt schysst musik. Inte riktigt lyssnat in mig på dem innan men nu efter några låtar måste jag säga att jag ångrar mig verkligen inte. Ungefär som att jag började dricka den oranga mjölken igen. Ibland gör man bra val i livet utan att veta om det.

Nu blir det käka some food och titta på Two And A Half Men sedan plugga lite mer repliker sedan till gymmet med Mats och bli vacker. Jag har då inget liv, må ett UFO komma ner och hämta mig och göra sina anal experiment på mig, då har jag i alla fall nåt kul att berätta.

Tankar kanske?

Genom att ligga här i sängen och låta mina fingrar kladda ner något under tiden mina mackor grillas så föds ett nytt blogginlägg fram. Kommer det vara intressant? Kanske? Kommer det handla om något samhällsenligt? Kanske? Eller kommer det bara vara mina fingrar som behöver skriva av sig lite? Kanske? Jag vet inte själv nu vad detta inlägget kommer handla om, det enda jag vet är att för var sekund som går så går mina mackor mot sitt mål, nämligen gyllenbruna och fettiga. När mackorna har nått sitt mål så har även jag nått mitt mål med detta inlägget, kommer jag inte ens läsa igenom vad jag har skrivit, inte lägga in någon dum bild t.ex. på en man + 5 som står framför sin husvagn, grillvante i ena handen och en gaffel i andra. Nej, utan jag trycker bara på spara & publicera och vips så är detta inlägget för allmänheten att utnyttja. Man blir en prostituerad som jobbar gratis.

Kapitalist samhälle nummer någonting

Vad är det för ett äckligt sjukt samhälle vi lever i när man får betala femton äckliga blodskronor för en ynka purjolök? 
Tur att jag kom ihåg att köpa tandkräm, dags att bleka tänderna på ett hälsosamt vis.



Sveriges fredsstyrka är den skönaste i världen

Lumpen är något jag aldrig har gjort, dock har jag mönstrat. För att göra en halvlång historia kort så kom jag till pyskologen först där jag hitta på att jag led av "hemlängtan" kunde bara sova borta max två nätter sedan var jag tvungen att sussa så sött i min egen säng. Detta gjorde att psykologen skrev en frisedel till mig och jag gjorde krumsprång utanför byggnaden. Ångrar jag någonsin att jag hitta på denna fula lögn? Njaaa, det vete fuck. Hade kanske kunnat vara kul att prova på det lite men å andra sidan känns det inte lockande att spendera tio månader för att sedan kanske kastas ut i nåt framtida krig och få ett skott mellan ögonen.

Hur som helst så skickade en liten Rebecca (reserverad för stavfel) ett litet youtube klipp till mig igår på MSN, jag vet, har börjar använda skiten igen. Det här klippet visar Sveriges fredsstyrka när dem är som mest aktiva.


Hannah Montana

Fuck också, någon mer än jag som missade smygpremiären på Hannah Montanas säsong. Denna produkt från Disney som älskas av så många unga flickor runt om i världen. Denna produkt som får sjukt många miljoner för att stå och sjunga lite på konserter och såklart i hennes egen tv-serie. Även en Miley Cyrus skulle gästa i smygpremiären, ännu mer att gråta för att man missade den.
Jag som tänkte att jag skulle sitta bänkad i soffan framför tvn varje vecka med bullar och juice. Får väl försöka bearbeta detta och komma över att jag missat första avsnittet, se dem andra och inte titta tillbaka. Kommer bli svårt men jag vet att jag kommer klara det.


God morgon/God natt

Precis kommit hem från party och hjärnan är paté. Ska nog bli nykterist på heltid eller tills nästa gång det är fest.
En riktigt bra fest med tyvärr bara en enda bild på mig och Carro.



Nu orkar jag bara inte skriva något mer. Får bli efter att jag vaknat. Natti.

Någon som sa PARTEY?

Huvudet känns tungt, ögonen vill bara sova och det är nåt skit på tv. Men det hindrar inte mig från att Partaja, ska snart dra mig tänkte bara skriva nåt litet här, måste ju hålla bloggen uppdaterad minst en gång om dagen.

Korridorsfest, Linn i studentteatergruppen som bor där och jag ska allt bevisa för en viss 08 att jag inte är en mansgris, fick höra det på fyllan i torsdes natt men nu jäklar i det. Ingen kallar mig mansgris, i alla fall ingen Håkan Hellström lyssnande tjej. Fast å andra sidan är jag inte riktigt säker på vad innebörden av mansgris innebär, är det att man springer efter sin mamma hela tiden? Att man är beroende av en kvinna hela tiden och inte kan ta hand om sig själv? I så fall är jag ingen mansgris men betyder det nåt annat så kanske jag är det, vem vet?

Några tänkvärda ord såhär inför kvällen ni alla som ska titta på Volcano. Om du ser att lava är på väg mot dig, stanna inte, ta inte fram kameran och njut inte av värmen som stiger utan vänd er om, sätt ena foten framför den andra sedan tvärtom, öka takten. Göm dig inte i en tunna eller klättra upp i ett träd. Lek inte hjälte, om katten håller på att sjunka ner i lavan så är den troligtvis redan död. Använd inte vattenpistoler, det lär inte hjälpa.

Nu måste jag verkligen gå, ohh, one more thing. Tom Bergeron i Americas Funniest Home Videos, är där någon som ens kan stå ut med han?


Nördag

Tänk er en ny dag mellan Fredag och Lördag, tänk er Nördag. Hur förvirrade hade inte alla blivit? polisen hade gjort razzia i allas hem för att konfiskera alla kalendrar. Människor börjar gå runt med tröjor där det står med stor fet svart text "Nördag rocks". De få människor som använder den gamla kalendern där Nördag inte existerar, dessa människor är rebeller och kallar sig "The Calender People" och dem bor i kloakerna, smyger rundor där under oss i väntan på en signal. En signal som är så tydlig så att The Calender People kan ta sig upp ur kloakerna, visa sina deformerade ansikten och återkräva att Nördag försvinner från kalendrarna. Detta kommer dem göra genom att vandra runt Riksdagshuset och skrika "USA, ut ur Irak" vänta nu här, blev det inte något fel här? Något som inte stämmer riktigt? Nu vet jag, man blir så lätt förvirrad med alla demonstrationer och dylikt. De skriker istället något oförstående för alla dessa hundratals år som The Calender People har fått spendera i kloaken så har dem utvecklat ett nytt språk, gobblo språket. Detta språk kan ingen annan så The Calender People blir bara utskrattade, tar tag med våld, kravallpolisen kommer i sina flygande bilar och skjuter popcorn på The Calender People som blir exhaltrerade eftersom dem inte har ätit på flera dagar och ...

Varför händer detta då? Jo, för att jag Jonas kommer att införa Nördag i Sverige år 2017 då jag sitter i Riksdagen.

Sonic och Emostars

Förra lördagen var jag på KB och såg Sonic Syndicate och Deathstars eller Emostars som jag vill kalla dem med tanke på hur många femtonåriga tjejer som skär sig själv stod längst fram och dregglade. Sonic var helt ok, som väntat när det kommer till death metal med två sångare, en som growlar och en som sjunger skön sång. Emostars, grym röst alla låtar lät likadant. Å andra sidan kommer jag inte ihåg så mycket från kvällen fast jag var nykter så det var kanske inte så bra trots allt. Stod längst fram och när första tonen kom så hamnade man längst bak. Var är den goda tiden då man inte hoppade på konserter, då man inte slog varandra?
Lite bilder från kvällen.

Först ut har vi en bild på Sonic Syndicate, man ser dem knappt för jäklar vad dem headbangade hela tiden. Pluspoäng för att basisten var en tjej.


Och här kommer en bild på Emo... Deathstars.


Internet is back

Efter att Internet har lyst med sin frånvaro i snart en vecka nämligen förra lördagen så har den äntligen återvänt likt Jesus återuppståndelse. Kanske var Internet ute på pilgrimsfärd, kanske var Internet bara trött på mig men en sak är säker, Internet har kommit tillbaka för att stanna. Vi kommer älska varandra mer än någonsin innan, vi kommer alltid vara sammanlänkade jag och Internet. Gör du Internet något gör du mig samma skada. Nu är vi tillsammans. Internet, det är du och jag likt Alfred och Emil, likt Tommy och Annika, likt Darth Vader och Luke Skywalker, likt Jonas och Internet. 

OBS: Detta har inget med att göra att jag bara behövde dra ut och sätta i strömsladden i modemet och var dum nog att inte fatta detta.

Då har man gråtit idag också

Anledningen var slutet av Australia, jäkla fin film. Trodde inte jag skulle få fram några tårar till den filmen men så blev det. Måste verklige plugga på Göteborgska, jäkla dialekt, sjukt cool men jag är inget bra på dialekter ju. Snart gymmet sedan konsert, plugga dialekt kan jag göra imorgon.

Getting out

Jag var på audition igår för en roll i en engelstalande pjäs som heter Getting out. Handlar om en prostituerad kvinna. Min audition var för en man som heter Carl och är kvinnans pimp som det så tjusigt heter. Jag fick inte den rollen utan jag fick en mycket större som Bennie, vakten som vill få kvinnan i säng och hjälper henne i fängelset m.m. Mycket intense, drama och spänning utlovas. Fuck, jag måste lära mig att prata med sydstatsdialekt, mmmm, countrymusik.

En liten uppdatering

Jag borde verkligen börja blogga samma dag som det händer saker och inte dagen efter som jag gör nu. jag skylle på Mariannes kalas igår, den gjorde att jag blev lite snurrig i huvudet och mätt i magen. Tror faktiskt att det bara var jag och Carro som blev snurriga i huvudet alla andra där var icke häva i sig sprit människor men det var inte tråkigt för det inte, jag hade det ganska trevligt.

Mitt huvud är inte kapabelt till att skriva så mycket idag, hur kan jag vara bakis? Klockan är ju sjukt mycket. Vem är det som bestämmer allt detta? Vad är det i alkohol som gör att man blir full? Måste man bli full för att ha roligt? Är man så tråkig annars? Vilket århundrade är detta? Dessa frågor ställer jag mig ofta i min ensamhet, sittandes i ett hörn i lägenheten medan jag målar på väggarna med pastellkritor, snart, snart är min målning klar. Jag dedikerar den till Bruno Reinfeldt. På tal om Reinfeldt, detta kanske inte är någon hemlighet men Philippa Reinfeldt har varit ihop med E-type en gång i tiden, denna sveriges stora hå... musiker. Borde det inte boostat upp hans karriär ytterligare? Eller han behöver Dilba som har sina bröst upptryckta till hakan och dansar "sexigt"?

Ikväll kanske det blir Sonic Syndicate och Deathstars på KB, hård musik, inte alltför bra men bara 180kr, som hittat.

Man skulle kunna säga att jag ska gå och göra något vettigt nu men det ska jag inte.

Nummer 2

Min andra Ben&Jerry ska snart intas till Australia, gråtandes till film medan man äter glass kan det bli bättre?


Jag är så stolt

När jag kom ut ur duschen så satte mamma på Metallica, det har visat sig att hon har börjat lyssna lite på dem, synd bara att det är Load skivan, inte den bästa men den funkar. Jag får nog ta och bränna lite annat till henne. Jag är så stolt.

I'm Fucking Matt Damon/Ben Affleck

Jimmy Kimmel, en känd talkshow värd i USA som även är den bästa efter Jay Leno har gjort slut med hans kända komiker flickvän Sarah Silverman. Även om dem försökte lappa ihop förhållandet så är det slut nu efter fem långa år.
Sarah var gäst hos Jimmy för ett tag sedan och hon hade något hemskt att berätta för han, detta gjorde via en sång.



Jimmy tog så illa vid sig så han svarade på detta genom att göra sin egen video.


Recension, Punisher: The War Zone



Efter att Frank Castles (Ray Stevenson) familj blivit mördade av brottslingar ger han sig ut på ett obarmhärtigt enmannakrig mot all brottslighet. Han tar sikte mot maffiabossen Billy Russoti (Dominic West) och ger honom ett minne som han sent kommer glömma. Den ärrade Russoti blir inte glad för hans "present" och vill hämnas på Castle, under sitt nya alias: Jigsaw. Med "Punisher Task Force" i hälarna och när FBI är oförmögna att sätta fast Jigsaw, ser Castle sig tvungen till att ta saken i egna händer. Han måste ta sig förbi Jigsaws nyrekryterade armé och ge den ärrade brottslingen det straff han förtjänar.

Det var handlingen i korta drag eller ja, mer handling än så här får du inte i filmen. Castles väg till Jigsaw är kantad med stolar genom ögonen, slå sönder ansikten med knytnävarna och skjuta av huvet med hagelgevär. Det är en vad ska man säga? En visuell film och färgglad film, detaljerad när det gäller våld och tillvägagångssättet när man dödar någon och tro mig, det är någon som dör varje sekund. Förresten sa jag att det sprutar blod i varje scen med? 

Skådespelarinsatserna i filmen är inte direkt minnesvärda, Ray Stevenson som The Punisher är ganska stel och utan känslor vilket ändå passar bra som en nattens hämnare. Dominic West som den hemska Jigsaw som inte är så hemsk utan en rätt löjlig skurk med ett ansikte som ett pussel gör sin roll, men läskig är han inte snarare mer skrattretlig.

För er som såg den första Punisher, kolla in denna. B-filmer kan vara underhållande för stunden fast i lagom mängd och det är denna.

Freak on a bloodylicious leach

Då ligger man här i sin säng hemma hos mamma i underbara Höör. Höör, Skånes mittpunkt, fjorton tusen invånare och hälften av dem är fjortisar. Under sommaren så brukar det invandra en jäkla massa tyskar hit bara för att tv-apparater och hus är billiga. Men då, vad gör jag här? Jo, jag kom igår kväll och snylta på mammas mat, likaså ska jag göra idag och det ska bli mig ett rent nöje. Det konstiga mellan Malmö och Höör är att här kan jag sova i fem timmar och vakna upp pigg, i Malmö är jag däremot halvt död om jag bara sover fem timmar. Detta är väl det enda jag saknar Höör, annars finns där inte mycket annat att sakna om man nu inte gillar skog och kor, vänta finns det kor här? Finns i alla fall lamadjur, bullshit tycker ni men det ska jag tala om för er mitt herrskap det är det verkligen inte. När jag var ute och cykla för en herrans massa år sedan så såg jag dem stå där i sin stora inhägnad och bara stirra på mig. Sedan så finns det Shire hästar för er icke hästtokiga människor så är det den största hästsorten, kan väga över ett ton och fanns i Sagan Om Ringen, om nu det var coolt? Ikväll ska man dra sig till studentteatern om man nu inte missar det som dem andra fem gångerna, Gud vill inte att jag ska dit verkar det som å andra sidan ska jag ha följe med Carro så hur kan jag missa det då? Läraren är en tjej från turkiet, filmstjärna eller något. Ska jag charma henne så hon tar med mig dit? Gör mig till stjärna, rik, ligga vid poolen varje dag och titta på turkar? Neee, det är nog inget liv för mig. Menar inget illa mot turkar, ni är härliga men shit så håriga ni är. Innan studentteatern ska jag se till att komma till Malmö, men först ut och springa en mil om nu byxorna hinner bli torra sedan äta sedan sätta mig på tåget.

Förresten, här kommer en bild som jag har snappat upp. Bilden föreställer framtidens soptunnor enligt mig själv då. Kolla så fin arkitektur, så fint utformad nästan så man vill skaka designerns hand.


En bild ur en blottares liv

Känsliga varnare tittas för nu ska jag lägga upp en spännisbild som är nytagen från gymmet. Titta på egen risk, skyll inte på mig om ni kommer klösa ur er ögonen eller om ni skrubbar dem med tvål likt efter att ha sett en konsert med Agnes.

Jag börjar i alla fall någorlunda get in shape igen, bara magen som behöver trimmas men det blir den när jag väl börjar gå ut och springa mina mil rundor igen.


Min kära har återvänt



Jag är så lycklig, jag är on fire. Min disciplin har äntligen återvänt, jag kände det precis jag vill bara ställa mig i mitten av biblioteket och sjunga av lycka. Jag har nu suttit här sedan kl. 10 och har nog tre timmar kvar innan jag är klar, magen kurrar men den får snällt vänta för jag vill inte sitta där hemma med datorn och skriva om religionsetik en sekund till.
Lamb Of God håller mig så snällt sällskap och håller min hjärna vaken med sina fina toner.


Mickey Rourke goes gay


Frisk och svettig

Jag har alltid sagt att Friskis&Svettis är en sekt som viktväktarna, dem tar bara betalt och det gör inget gott för människor. Varför inte bara gå på ett vanligt gym eller ut och spring i naturen? Varför ska man behöva gå på en aktivitet med en massa människor och skämma ut sig? Bli äcklig och svettig inför tjugo andra människor? Vad är poängen?
Men ack vad fel jag hade. Igår så lovade jag asiaten att jag skulle följa med på ett step pass idag och det gjorde jag, även om jag ångrade mig och ville dra mig ut i sista sekunden men asiaten drog med mig in i salen. Jag är ensam kille där är minst trettio tjejer och alla verkade vara hardcore. Jag ställer mig längst bak mot dörren ifall magen skulle börja vända sig. Nervositeten och svetten börjar rinna nerför pannan och så hör jag en röst som skriker "Är ni redo?" Jag vill bara skrika "Nej, jag är inte redo och jag lär aldrig bli det". Men jag biter ihop och tänker att jag SKA klara detta. Uppvärmning med magövningar och armhävningar, så långt var jag med fast nu var mitt hår helt blött av svett. Jag tar en klunk vatten. Det är nu som det riktiga passet kör igång. Några grundläggande rörelser, visst det är inga problem. Sedan blir det mer och mer avancerat och efter en timmes hoppandes upp och ner på step brädan, höga knäböj och höftrullningar så är det äntligen slut. Stretchen och avkopplingen börjar. Hela jag är blött. Men vad kan jag säga mer än att jag älskar Friskis&Svettis? Jag vill bara ha mer, jag vill testa svårare step pass, jag vill testa aerobics, gympa, jag vill testa allt och det kommer jag göra. Nästa vecka så är det jag som går ner och köper mig ett årskort. Det jag trodde skulle vara skit och tråkigt visa sig istället vara något riktigt kul.

Vart har du tagit vägen?

Var är du min kära disciplin, vart har du tagit vägen? Har du gömt dig under soffan? Har du tagit semester? Eller vill du bara inte låta mig plugga idag? Jag saknar dig min kära lilla disciplin, utan dig är jag inget, utan dig är jag som ett ihåligt träd, utan dig är jag Superman dräkten utan Clark Kent. Min kära lilla disciplin, snälla kom tillbaka till mig, jag saknar dig så.

Såhär kan dem första hip hoparna sett ut



Det är ju inte omöjligt, han har ju pösiga byxor och en för stor jacka och med ett smile som bara 50 Cent kan efterhärma.

Kitt bor här

Ni vet Kitt, den där bilen som kan prata i Knight Rider? Kultserien från 80-talet med en smoking hot David Hasselhoff har ju fått en remake, började väl på tv för två månader sedan eller nåt, jag såg bara första avsnittet för jag visste att the Hoff himself skulle dyka upp i slutet och det gjorde han. Denna gången gör en lite småmullig Val Kilmer rollen som Kitt. Hur som helst jag ska inte propagera för denna skitserien.
Jag har dock hittat var Kitt bor och det är här.



Och det är denna garageport som statens pengar går till, därför vi har så hög skatt för varje gång det är nåt nödrop på hjälp så öppnar inte föraren (kommer inte ihåg vad han heter) dörren utan han bara kör rakt igenom för att stila sig och varje gång får man bygga en ny dörr, han gör även detta bara när han ska köra och handla mjölk. Även fast Kitt säger till han att det finns en knapp för att öppna dörren så lyssnar inte föraren, det är ju han som sitter bakom ratten plus han fick för lite välling när han var liten så det har fuckat upp hans huvud. hur vet jag då att det är här dem håller till? Vilken annan bil skulle klara ta sig genom dörren, är ju typ en meter upp.

Tankar från en annan dag

Detta är egentligen ett inlägg som jag skulle ha postat igår men nu gjorde jag inte det, varför? För att jag var sjukt trött och pallade inte leka smart framför datorn. Gör jag inte det nu så gör jag det aldrig.

Någon annan än jag som har lagt märke till att Steven Seagal har blivit en liten knubbis? Gick en kass rulle med han igår på tv och när dem skulle slåss vilket Seagal gör bäst för skådespela det kan han då inte. Hur som helst innan han skulle ge ett killer slag så zoomade dem in hans ansikte typ två sekunder och han såg sådär likgiltigt stel ut, det är verkligen inte coolt efter sådär 10ggr under en fightingscen, hell, det är inte ens coolt en gång. Nu har jag en fråga till er trogna läsare där ute, finns det någon film med knubb Steven som är bra? Upplys mig?
Även om den hårda Seagal är en b-skådis så är han en hyvens karl i verkligheten, mannen är buddhist och polare med självaste Dalai Lama. Seagal har sagt att han gör dessa kassa action filmer bara för att det finns alltid jobb och han behöver pengarna för han skänker riktigt mycket till buddhisterna. Ger inte detta bra karma så säg vad? Kanske når han nirvana vilket är det man eftersträvar, når man nirvana så slipper man hela återfödelsen. Det här med återfödelse är inte det lite läskigt? Är man en dum människa kan man födas om som en mask och hur får man då bra karma? Jo, genom att göra det som maskar gör fast goda avsikter. Hur gör man om man föds om som en sten? Vad är en stens mening? Att bli sparkad på?
Nu när jag ändå håller på att skriva lite om filmer och sånt så kommer jag in på serier. Har ni sett Pimp My Ride? Xzibit tar in en skabbbil och hans homies gör om den till en tiger, inte bokstavligt talat en tiger men ni fattar nog poängen. Hur uppgjort är inte hela programmet? När dem lyckligt lottade ska spela förvånade? Alla får en 40 tums plasma i sin tv och idag fick en kille en TiVO i sin glassbil och då tänkte jag: Varför finns det inga TiVOs i Sverige? Bästa uppfinningen ju, du kan pausa, spola fram och tillbaka medan du tittar på tv, genialiskt.
Någon mer än jag som tycker att Tina Tequila har för stort huvud för sin kropp?

Igår så fikade jag med min lilla prinsessa Thea, så nu kallade jag dig prinsessa är du nöjd? Lånade även pengar av henne till en sallad med marinerad kycklingfilé, du ska få tillbaka dem oroa dig inte. Hur som helst den här salladen kommer in med massa apelsinliknande kärnor och bönor, jag hatar bönor dock kom jag underfull med att jag tycker om soltorkade tomater. Sally var också med, Sally är alltid lika trevlig. Även ett par kids på max 15 år som spelade musik högt från sin mobil, sin skräliga hip hop musik. Varför gör man detta? Spelar musik högt? Är det för att vara cool eller är det bara för att störa allmänheten? Varför bryr jag mig? Börjar jag bli så gammal att jag bryr mig vad kidsen gör nu för tiden? Hoppas inte. En kille, antagligen emo har tagit det här med häng lite väl seriöst för byxorna började där kalsongerna slutade, han fick gå som om han skitit på sig för att kunna hålla dem uppe. Jag känner att mina tankar från gårdagen och lite från idag mest har varit negativa så därför ska nog jag säga god natt nu kanske komma med nåt roligt inlägg imorgon bitti eller inte.

Cheapest place in town



Eller vad säger ni? Kanske miniatyrmat eller jag vet inte. Det går kanske så dåligt för dem, ändå inga kunder därinne. Eller vad tror ni? Kom nu inte med nåt sånt dumt att dem har täckt över en siffra, det ser ni väl att dem inte gjort.

Test Nokia 5800



Telefoner med touch har verkligen börjat ta över marknaden några av dem är Iphone, Samsung Omnia, HTC Diamond och nu har Nokia 5800 kommit, Nokias första touch telefon. När Nokia 5800 lanserades sågs den snabbt som en konkurrent till Iphone, vissa har även kallat den för iphone dödaren för det är den enda telefonen som kan utmana Iphone när det kommer till funktioner m.m.

Skärmen täcker nästan hela framsidan men det finns ändå några fysiska knappar som ni ser på bilden. Den gröna är för att svara och den röda för att lägga på, den vita i mitten är för att komma in i menyn och här är något jag kan störa mig lite på, varför har dem en fysisk knapp till menyn? Varför kan man inte komma åt menyn genom att trycka på skärmen istället? Det finns även knappar på högra sidan av telefonen, en knapp för att komma till kameran, två för att höja och sänka volymen och en för knapplås. På vänster sida av telefonen är där två luckor, en till att sticka i minneskortet vilket är praktiskt för då behöver man inte öppna den, ta ut batteriet osv. Minneskort medföljer på 8 gb.

Hur är då själva skärmen? Den är inte blixtsnabb men det beror på att dem har en så kallad resistiv skärm som består av två skikt, och den reagerar när dessa skikt pressas samman. Fördelen är bland annat att man kan klicka antingen med fingrar eller med pekpenna, naglar, vantar eller varför inte med ett coolt plektrum som man får till telefonen. När det gäller touch telefoner så kan det ta lång tid innan man lär sig skriva sms med tanke på att man använder sig av ett tangentbord och pekpennan, bokstäverna är små och ibland trycker man fel. Detta har Nokia löst på ett smart sätt genom att införa en alfanumerisk knappsats så att den blir som vanliga knapptelefoner, smidigt och knapparna är stora.

Ljudet är riktigt bra både när man pratar i headset eller lyssnar på musik, jag har pensionerat min Ipod touch. På headsetet finns det knappar för att ändra låt, stoppa, starta, höja/sänka volymen, svara och lägga på. Och man kan ansluta egna hörlurare i sladden där styrknapparna sitter.

Kameran är på ynka 3,2 megapixlar vilket kan kännas snålt då det kommit ut en massa 8 megapixlar på marknaden, då tycker man att Nokia 5800 kunde ha haft åtminstone 5 megapixel men detta är ändå inget problem då den består av två lampor vilket gör att inomhus bilder i mörkret blir bättre än på andra telefoner.

Det medföljer sladdar så du kan koppla in telefonen till din tv så det du ser på telefonen ser du även på tvn, du kan spela din musik via tvn eller om du har någon film på telefonen som du vill kolla på tvn. Kanske en onödig funktion men jag gillar den.

En svaghet med Nokia 5800 är kvalitetskänslan, den känns helt enkelt för plastig. Fördelen med det är att den väger ynka 109 gram.

Så vill ni ha en ny smart mobil som är bra till att lyssna på musik, lätt att använda och är touch så satsa på Nokia 5800, ni lär bli nöjda.

MALIN är namnet på en sökmotor

En sökmotor som finns på Sveriges finaste stadsbibliotek nämligen Malmös. Varför säger jag då att det är det finaste? För att biblioteket har vunnit priset några år i rad och så är det men fuck, dem borde använda all extra uttrymme till något vettigt. Hur som helst så sitter jag här och pluggar hemtenta som egentligen är en salstenta men läraren är för lat för att göra en hemtenta till mig. Så det här blir no problemo, jag kan börja plugga till hösten och inom 4 år har jag någon god utbildning sedan året efter det har jag tjänat min första miljon, inte illa pinkat va? Tillbaka till studierna, tur man har Spotify som sällskap.


Det här är sagan om en saga som inte har något namn men ett slut

"Det var en gång för länge länge sedan i ett sagoland, så länge sedan att man knappt minns hur länge sedan det var. Detta sagoland var mycket speciellt för här skrev sagorna sig själv. Men det var en liten liten saga som inte visste vad den skulle handla om för detta var nämligen sagans första saga, inte som dem andra sagorna i sagolandet som hade skrivit tusentals sagot. Sagan visste varken om den skulle handla om en han eller en hon, om ett djur eller en frukt. Det enda sagan visste var att sagan måste bli klar innan julafton för tänk om sagan egentligen var en saga till jultomten om alla barn i vida världen. Den lilla lilla sagan gick ut på en stor vandringsfärd runt om i sagolandet för att hitta inspiration."

Så här ser min saga ut hittills. Den är inte klar ännu, inte på långa vägar och det kan förekomma förändringar, ge mig feedback.

Recension, Twilight



Jag vet att det är lite sent med en recension av Twilight men jag har avsiktligt hållt mig undan från den här filmen på grund av all dålig kritik den har fått, denna överhypade film som har tjänat in så sjukt mycket pengar på bio intäkter, en historia som har trollbundit en hel generation, lite likt Harry Potter. Varför har den då varit så överhypad och varför har den då fått såna framgångar? Jo, på grund av hunken Robert Pattinson som förtrollat de flesta unga tjejer.

Filmens handling tar sin början när Bella (Kristen Stewart) flyttar till en tråkig stad i Washington, där träffar hon på vampyren Edward (Robert Pattinson). Självfallet uppstår det kärlek mellan dessa två och dem gör sitt bästa för att kunna vara tillsammans. En kärlek som istället för att tas på allvar blir till absurd komedi istället, jag kände verkligen ingen kemi mellan Kristen och Robert, dem bara står där, tittar på varandra och drar sina one liners utan någon som helst inlevelse, med tanke på dialogen dem har att jobba med så kan jag nästan förstå att inspelningen måste varit tråkig. Skräcken i filmen är bara helt löjlig och actionsekvenserna är tråkiga, dåligt gjorda och deras enda syfte är tidsfördriv. Det finns också tro det eller ej något positivt med filmen och det är att den har ett snyggt naturfoto, men tyvärr väger inte det upp så mycket.

Något som jag störde mig oerhört mycket på under filmens gång det var hur filmskaparen eller ska man kanske säga författaren Stephenie Meyer riktigt slaktade allt vi visste om vampyrer. Man får inte reda på hur vampyrerna kom till, ok, vi får reda på att Edward blir förvandlad 1918 för han ligger inför döden men vi får inte reda på något annat om mannen som gjorde han till vampyr, hur hans vampyr familj blev som dem blev och vart allt kommer ifrån. Det är sån här fakta man faktiskt vill veta tro det eller ej, bara en snabb genomgång hade varit nog, varför inte när Bella avslöjar att hon vet Edwards hemlighet? Hade jag varit Bella hade all världens frågor poppat upp i mitt huvud. Alla vet att vampyrer inte tål solljus eller hur? Jag gjorde i alla fall tills jag såg Twilight, står en vampyr under solljus så skiner han som en diamant, logiskt? Nej, inte för fem öre. Varför gör han detta? Ingen aning.

Nej, detta var två timmar bortkastad tid. På en film som inte är något annat än tantsnusk för fjortisar och där blod drickandet står för kåtheten mellan tonåringar. Denna filmen gör som vampyrer gör, dvs. suger.

Dagens artistiska bild


RSS 2.0