Svininfluensa plus Skåne = Sant

Vi har fått något här i Skåne som som Mexico gjorde tillkänna i April. Jag skriver givetvis om inget annat än den hemskt dödliga svininfluensan. Det känns nästan overkligt att man bor någonstans där svininfluensan cirkulerar utan att ha något vaccin.

Men man kan dock använda sig av virushämmande läkemedel för behandling av svininfluensan. De antivirala (virushämmande) läkemedlen Tamiflu och Relenza som idag är godkända för behandling av influensa kan användas. Det finns uppgift från amerikanska smittskyddsmyndigheten (CDC) att de cirkulerande stammarna är känsliga för dessa preparat, men det finns inga rapporter om hur effektiva de är mot svininfluensaviruset i klinisk användning.
Vaccin håller på att framställas och sägs finnas till handel i slutet av september så håll bara ut ett litet tag till. Det sägs också att det ska bli gratis för att ingen ska behöva avstå vaccination av kostnadsskäl.

Men svininfluensan är den verkligen så ny som alla verkar tro? Nej, den har några år på nacken. Svininfluensan upptäcktes för första gången 1930 och hos grisar är den vanlig och dödlig. Normalt så sprids inte svininfluensan till människor men den kan muteras som gör den smittosam från människa till människa. WHO har pekat ut svininfluensa som en tänkbar orsak till mänskliga influensapandemier, som brukar uppträda vartannat eller vart tredje årtionde. Den senaste pandemin var Hongkonginfluensan, som slog till på 1960-talet och som spred sig över stora delar av världen.

Svininfluensan sprids på samma sätt som vanlig influensa det vill säga genom direktkontakt med sjuka och via luften. Sjukdomen är generellt inte farligare än en vanlig influensa och håller i sig mellan 5-7 dagar, även om vissa drabbas hårdare och det finns riskgrupper bland gravida, små barn och personer med andra bakomliggande sjukdomar. Svininfluensan verkar generellt även drabba yngre personer hårdare i jämförelse med en vanlig influensa där äldre är mer utsatta. Cirka 40% av de som avlidit har dock varit relativt friska, yngre och starka personer.

Så vem vet, kanske har du svininflueansan. Kanske har jag det. Kanske har vi alla det, låt oss ta varandra i hand och sjunga den internationella svininfluensalåten (om det nu hade funnits någon).


Nyheter, nationellt som internationellt

Jag ska börja skriva om nyheter som drabbar Sverige och världen. Känner att jag behöver en ny kategori, för att bättra på mitt skrivande, allmänna kunskaper och bara för att det är så roligt. Jag kommer ta inspiration från nyhetssidor på nätet men även andra sidor som har med ämnet att göra.

Mitt första inlägg blir om svininfluensan som har drabbat Skåne.

Göteborg i mitt hjärta

Göteborg i mitt hjärta. Vad mer kan jag säga? Jag älskar denna staden, Sveriges framsida. När det är sommar och sol finns det ingen annanstans man vill vara. När det är regn och slask är det minst lika underbart. Hade inte Lasse Berghagen gjort "Stockholm i mitt hjärta" hade jag gjort "Göteborg i mitt hjärta" nu känns det bara som ett billigt plagiat.

Igår så åkte jag upp till Göteborg för att göra en omtenta som har legat och sparkat mig i baken ända sedan 2005. Bussresan upp var hemsk. Inte för att den tog fyra timmar det var jag helt cool med nu när det finns gratis Internet ombord och vägguttag. Det hemska var att jag kände mig stressad, pluggade mycket på bussen och tanken på att jag måste klara poängen för att få CSN till hösten gjorde inte det hela lättare. När jag väl hoppade av bussen så kände jag hur mina ben hade stelnat till men det hindrade inte mig från att ta första bästa spårvagn till Hjalmar Brantings platsen där Darija jobbar, The Phone House. Jag kom dit för att inkassera min lovade glass från Burger King. Det var trevligt, det tog bort min nervositet lite. Efter tjugo minuter var hennes rast slut och jag satte min destination mot skrivsalen, gick inom Hemköp och spenderade pengar på två bananer och vatten. Kassörskan såg ut att må dåligt. Innan jag skulle betala så kom där en annan och avlöste henne, hon satte sig på golvet och såg helt färdig ut. Väl framme i skrivsalen satte jag mig på en ensam stol utanför, lite avsides från alla andra. Rotade fram mina anteckningar ur väskan.

Minuterna innan tentan kände jag hur hjärtat hoppade och baguetten jag åt på bussen ville titta ut. Jag blundade, andades lugnt och sakta, sedan hörde jag en äldre mans röst som sade: "Nu kan ni få komma in". Jag tittade snabbt en sista gång i mina anteckningar, reste mig upp från stolen som hade greppat tag i min bakdel. Gick sakta men säkert mot dörren, in i salen. Där hade ett antal människor redan hunnit sätta sig tillrätta. Jag hängde av mig mina ytterkläder, började gå mot bänken som skrek ut mitt namn. Såg hur allt började röra sig i slow motion, bänken bara rörde sig ifrån mig hela tiden. Till slut fick jag fatt i den, satte mig ner och andades lugnt, tankar om att CSN står på spel började komma upp igen och jag började svettas. När jag väl fick provet, så vände jag blad. Frågorna dök upp och ...

... jag drog en lättnadens suck.

Det var inte alls så svårt och farligt som jag hade föreställt mig. Men man ska inte ropa hej förrän alla kaniner är inburade.



Darija fick allt posera glatt för min iPhone, hon uttryckte innan
bilden togs sitt hat till just iPhone.

Mina undersåtar

Jag blir alldeles blödig i mitt hjärta. Även fast jag skriver om ingenting förutom att jag har tenta imorgon så är där ändå några som är inne och läser. Det är er mina få fans som jag roar varje dag med mina fyndiga ordvitsar, som jag har denna bloggen. Det är er som går in varje dag i en hel vecka utan att något nytt är skrivet, men så en dag dyker det upp ett nytt inlägg med en slående liknelse likt Jesus återupsståndelse, ni blir alldeles häpnade och startar en ny kyrka i mitt namn. Det är er mina små undersåtar som jag bloggar för. Även om det jag skriver just nu är komplett skit så läser ni det ändå. Jag lovar er mina små patriarker att efter imorgon, efter min tenta så ska jag allt komma på något vettigt att skriva om. Funderar på att börja skriva lite om världsnyheter. Den som lever får se.

Nu blir det sängen för mig i alla fall. Huvudet orkar inte ta in mer plugg. Jag är dock inte färdig ännu, har lite kvar. Så det får bli att gå upp kl. fyra imorgon bitti och trycka in det sista. Sedan plugga lite på bussen.

Hoppas att Darija håller sitt löfte och bjuder mig på glass uppe i Göteborg, annars kommer jag inte bjuda dig på min framtida inflyttningsfest i Sveriges finaste stad. På tal om glass, jag borde verkligen inte ta emot den. Tenta perioden har verkligen satt sig på min mage, skägget har blivit lite längre, håret likaså. På söndag kör jag igång med träningen igen, magen ska bort, skägget ska bort men jag vill ha kvar mitt långa tjocka hår.

Imorgon ...

... smäller det och jag har min sämsta pluggdag hittills. Hjärnan är trött och mina ögon vill bara sova men måste ändå tvinga mig själv till några timmars plugg så jag känner mig sjukt säker imorgon.

1 dag, 8 timmar sedan

En intensiv dag med plugg har just sett sitt ljus. Imorgon kommer bli den värsta dagen för på lördag skriver jag tenta. Än så länge känner jag mig halvladdad inför den. På lördag morgon kommer jag tugga fradga, på bussen upp till göteborg kommer jag hallucinera. När fröken Darija bjuder mig på glass någonstans vid hennes jobb kommer jag mummla oförståeligt. Efter tentan kommer jag gå som en sol längs Avenyn ocg bara drömma om att än en gång få bo i denna vackra stad. Sätta mig på tåget och bara le. Lägga mig i sängen och bara sova bort hela natten.

2 dagar, 1 timme sedan

Det känns som jag inte har bloggat på hur många dagar som helst men i själva verket är det bara 2 dagar och 1 timme sedan jag publicerade förra inlägget. Varför det har varit lite torska dessa två dagarna är för att jag sitter fast med plugget. Har tenta på lördag uppe i Göteborg inom Kristendomens Historia. Nu ska jag klara den, speciellt om jag vill ha CSN till hösten. Jag har annars en sista utväg kvar, i form av en snabb 24h hemtenta i september så allt löser sig till slut. Nu ska jag inte klaga över min tentaångest fast den biter sig från tårna och upp.

Ingen ny information får plats i hjärnan idag, snart är det dags att sova lite. Låta informationen sjunka in och bana rum för ny imorgon. jag ser faktiskt fram emot det måste jag säga. Jag ser också fram emot att se vackra Göteborg även om jag bara åker upp över dagen. Får se om man kan få tag i någon som kan underhålla mig ett par timmar innan tentan.

Jag kan väl lika bra ladda upp några bilder jag har kommit över de senaste dagarna.



Oskyldigt godis med ett lite mindre oskyldigt omslag.



Nöjd Linda? Helt ok bild med en sunkig iPhone kamera.


Close My eyes Forever, en smoking het ballad

Kom över denna balladen för några dagar sedan, första gången jag hörde den. Grymt bra duett mellan Lita Ford och Ozzy. OBS: Du behöver inte vara hårdrockare för att njuta av denna låten.

 

En liten annorlunda Harry Potter

Denna lilla serie på fyra rutor hittade jag på afonbladet. Tänk om Jan Guillou hade skrivit Harry Potter. Fick mig ett gott skratt. Någon som kan se vilken annan bok det liknar?


Virus: Total Security 2009

Jag råkade komma över ett virus på MSN för några dagar sedan. Jag var trött och råkade acceptera en länk som viruset skickade från en kompis medan hon var inloggad och skrev. Det skickas bara ut till random människor på kontaktlistan.

Här kommer en liten beskrivning av viruset:
Total Security 2009 är den senaste inom falsk antivirus applikationer som malware utvecklare har släppt ut för att attackera Internet samhället. Total Security 2009 är även känd som TotalSecurity2009. Total Security 2009 kommer normalt upp efter att du besökt nån ondsint hemsida, eller installerat ett falskt video codec som kommit ihop med en Trojansk häst, malware och virus.

Först kommer en liten Trojansk häst att generera falska och vilseledande system fel meddelanden som liknar på riktiga Windows meddelanden. Efter ett klickande på dessa meddelanden, så kommer en användare att ladda ner Total Security 2009 programmet. Meningen med Total Security 2009 är att lura ovetande användare till att köpa Total Security 2009 medans det visar falska scan rapporter, som informerar om att deras dator är infekterad. Var på din vakt med Total Security 2009 och radera det så fort som det bara går.

Det är ett ganska farligt litet virus för det låste alla mina program, även Internet. För att komma ut på Internet måst du gå in i Data C, Windows, System 32, leta dig ner till taskmgr ikonen. Kör den som administratör sedan avsluta processen som har namn i form av en massa siffror. Nu ska Internet funka. Gå in på http://www.myantispyware.com/2009/08/15/how-to-remove-total-security-2009-uninstall-instructions/ och följ instruktionerna där. Så ska det fixa sig.

Tales of Monkey Island: Chapter 2 - The Siege of Spinner Cay


Äntligen har den efterlängtade episoden The Siege of Spinner Cay släppts. Det hela börjar med en klassisk svärdduell där vår mesiga hjälte Guybrush blir av med sin hand och ersätter den med en krok. Pirataktigt? Jajjamensan.

Handlingens fokus ligger på att hitta en stor mystisk svamp som sägs kunna driva ut den voodoo influensa som spridit sig ut över Karibien, som självklart är vår hjältes fel. Efter att ha kommit i land på Jerkbait Island så hittar man rätt så snabbt sin älskade Elaine och den onde LeChuck som faktiskt inte är så ond längre i sin mänskliga form. Det blir en hel del klia på huvudet problem som man ändå snabbt kommer på lösningen. Då man nu till skillnad från den förra delen kan lämna ön och besöka andra platser känns det hela så mycket större och ger en lite mer frihet.

Humorn, som är det centrala i Monkey Island spelen är fortfarande strålande, speciellt dialogen mellan Gunbrush och LeChuck. Den är välskriven och kan få vilken MC-knutte att skratta. LeChuck bidrar också till den mest intressanta karaktären i denna episod. Från att ha varit Guybrush ärkefiende i många år så har han plötsligt förvandlats till den här charmiga, snälla och lite korkade piraten. Alla som känner LeChuck lär nog ana att han har en ond plan gömd under sitt skägg.

Siege of Spinner Cay är en bra fortsättning på en bra början. Även om denna delen är mycket kortare än den första så måste jag ändå bara älska varje sekund. Humorn är härlig, karaktärerna är roliga och omgivningen är vacker. Nästa episod är bara en månad bort, så nära men ack så långt. Det blir mer och mer klart vart Telltale är på väg med serien och att bygga upp det med episoder som tar vid exakt där den andra slutade kommer att ge en härlig helhetsupplevelse i slutändan.




"Livet efter döden"

Här kommer min dikt "Livet efter döden" som jag knåpade ihop på tågresan.

Det sista jag såg var dig
 Innan dödens iskalla hand kallade på mig
 Är inte jag för ung för att försvinna
 Vem vet, kanske har jag ett paradis att vinna
 Kanske har jag ett helvete att finna
 Om mina sinnen mig imma
 Vart min destination än bär
 Så ska jag med all min ansträngning hålla platsen kär
 Livet kunde ha varit så mycket bättre
 Men det kunde även ha varit så mycket sämre
 När jag nu ligger här på min okända destination helt salig
 Är jag ändå rätt lycklig

Magiskt

Det finns inga ord som kan sammanfatta Thåströms konsert igår på Stortorget i Malmö. Det enda jag kan säga är: Magiskt. Bästa konserten jag har varit på riktigt länge.


Videoblogg försök nummer ett

Ni kanske kommer ihåg mitt förra inlägg? Jag lade ut en video som jag hittat på en blogg med en tjej som gör de värsta hamsterljuden och verkar allmänt blås. Om inte, kolla inlägget under detta. Jag testade att göra en parodi på henne, det blev inte värst lyckat. Det blev ärligt talat piss dåligt men eftersom jag älskar att bjuda på mig själv så lägger jag upp tre stycken videobloggar. Ni får kommentera vilken som var bäst och om jag ska fortsätta med videobloggandet eller om jag gör världen en tjänst genom att låta bli det helt och hållet. Detta kan mycket väl vara den första och sista gången jag videobloggar.






Finns den här tjejen på riktigt? (Ingen parodi)

Som rubriken lyder, finns den här tjejen på riktigt? Jag kollade in lite bloggar på nätet så kom jag över denna tjejens blogg. När jag såg denna videon så bara gapade jag, var helt i chock. Sedan skrattade jag oavbrutet i fem minuter. Till sist blev jag helt förbryllad, hur i hela fridens namn kan denna tjej ha fler besökare än mig per dag? Det är ju helt sanslöst. Antagligen är det på grund av hennes videos, människor berättar för andra människor som går in och läser hennes blogg. Inget illa menat men har du inget vettigt att säga, snälla, säg inget. Sen alla "mm" läten du gör, de är inte precis sockersöta. Å andra sidan om du gör dig såhär trög bara för att få en massa läsare så är du antagligen ett geni.
Kolla och njut, är hon ett geni eller bara rent av korkad?




Jag funderar på att göra en parodi på denna när jag får lite mer tid över. Måste bara träna på mina "mm" läten först.

Ett riktigt hänglås bitch

Jag skötte mitt eget inne i omklädningsrummet till gymmet. Jag har inte varit på just den anläggningen på säkert ett år. Efter att jag hade fått på mig mina kläder så vände jag mig om och där, där hängde det. Egentligen blev jag inte illa till mig eller något. Ändå kunde jag inte sluta att tänka. Var det riktat mot mig? Har jag sårat någon? Kanske är det jag som är en bitch och någon försöker förklara det för mig.


Dikt: "Patetiskt hat"

I en fattig värld fylld av hat
I en fattig värld fylld av krig
Finns det tillräckligt med mat
Finns det tillräckligt med intrig

Varför kan inte alla bara ta i hand
Skutta rundor med glädjerus i kroppen
Leka bland vatten och sand
Allt återigen förstörs när någon drar ur proppen

När det ett helvete på jorden krisar
Knäpper man sina händer och till högre makter ber
Man bugar och prisar
Kanske ett mirakel vi alla ser

En lyckad show

Pedofili och förbjuden kärlek mellan en muslimsk kvinna och en svensk lesbande kille. Detta var dagens ämne på våran långimpro. Idag hade min improvisations grupp Pudelns Hjärna föreställning och det gick bättre än bra, det gick bäst. Jag älskade varje sekund som så säkert mina vänner också gjorde. Vi börjar bli rätt så grymma på detta nu. Även publikrekord, över sjuttio stycken. Innan har vi bara spelat för max trettio. Ni som inte var där men ändå hade fått reda på det via facebook men inte svarat, ni som fått sms men inte skickade tillbaka, skäms på er. Ni som kom idag, tack så mycket mina vänner. Hoppas ni hade kul idag. Till hösten blir det kanske musikal men nu blir det sova, helt slut i kroppen. Bara lite honungsmelon och ett That's 70's show avsnitt till, jag är hooked.

Braid



Braid ser i första ögonblicket ut som ett vanligt 2D-spel likt Super Mario och visar att man behöver varken den snyggaste grafiken eller den bästa spelmotorn för att göra ett genialiskt spel.

Braid är inget vanligt plattformsspel, det har det där lilla extra. Du har inga liv, så förlorar du behöver du inte börja om på en specifik plats långt bak i spelet. Nej, du trycker bara in SHIFT-knappen och tiden spolas tillbaka vilket är riktigt praktiskt för du lär dö ett antal gånger under spelets gång. Spelet går ut på att man ska rädda en prinsessa som har blivit kidnappad av en ond riddare. Det finns sex världar där antalet banor varierar. Man börjar med värld två och slutar med värld ett så det är inte förrän i slutet av spelet man får reda på varför prinsessan har blivit kidnappad. Spelets uppdrag går ut på att du ska samla ihop pusselbitar som du sedan ska sätta ihop till ett stort pussel. Du får vid varje kapitel en ny sorts egenskap att använda dig av under kapitlets gång för att lyckas få tag i de olika pusselbitarna. Tålamod och hjärnkraft behövs om du ska klara ut detta spelet.

Vare sig man gillar plattformsgenren eller inte så är Braid ett spel som alla bör ha testat. Det är simpelheten blandat med den vackra naturen och det där lilla extra som att man kan mixtra med tiden som gör det här spelet så intressant och innovativt. Även fast Braid är slut på bara några timmar så är det några timmar som är riktigt underhållande.

Dagens låt

Dagens låt är ingen mindre än Studio Allstars "The Angry Mob" en skön indie slänga så använd Spotify nu och ratta in den.
De har även gjort en skön cover på Eagle-Eye Cherrys "Save Tonight".

En vecka kvar ...

... tills jag har min tenta i Systematisk teologi och vad gör jag? Jo, jag sitter på biblan men pluggar jag? Nej, självklart inte för då kan man ju lära sig något. Jag har precis klarat ut det sjukt grymma spelet Braid, kommer ett litet inlägg om detta över charmiga spel lite senare. Men nu när jag är klar med det så borde jag väl börja plugga, eller? Nej, jag surfar runder på nätet istället och nu bloggar jag. När ska det bli tid för plugg? Finns gott om tid men när ska jag sparka mig själv i baken och sätta igång? Antagligen efter att jag skrivit klart detta inlägg.

Motivationen finns där, hjärnan är glömd under sängen och ögonen vill stänga för dagen. Jag måste se till att gå och lägga mig i tid ikväll, senast kl. 22.00 annars smiskar jag mig själv i sömnen med en pekpinne. Vänta, inte hade väl jag ogillat det?


Kondomförsäljning på bio


"Köp din kondom här så är du skyddad när du har sex i biosalongen"
Varför bedriver man en kondomförsäljning på bio?


Sommaren med Göran




Klockan är 00.32, mitt tangentbord reagerar inte alls lika snabbt som det har gjort innan och jag är jäkligt trött så denna recensionen eller intrycket av filmen får bli kort.

Jag har alltid sett Hej Baberiba som ett av Sveriges sämsta humorprogram som enbart blivit berömda genom sina korkade imitationer av Kungafamiljen. Därför har mina fördomar inför denna filmen varit detsamma, en komedi med IQ-befriade skämt. Jag hade i alla fall två fribiljetter till denna sommarens stora komedi, satte mig tillrätta i biosalongen med Bob i stolen bredvid. Mina förväntningar låg någonstans under stolen. Oj, vad fel man kan ha ibland. Jag skrattade från första till sista scenen. Komiken var genialisk, timingen och framförallt pinsamheten. Klarar man inte av pinsamma filmer så är denna inget för dig.

En svensk Woody Allen film utan de intellektuella replikerna. Denna filmen har verkligen bevisat för mig att man inte ska ha fördomar om saker som man inte upplevt. Det och kolla alltid stavningen innan ni skickar iväg ett sms om ni använder T9, kul blir så lätt kuk.

Blog under construction


Yes

Jag har lyckats pimpa min blogg lite. Tog bara sin tid innan inställningarna började funka. Hoppas ni gillar denna bakgrunden bättre. Kommer mer imorgon.

Hur?

Nu har jag fått en massa negativ respons på min blogg. Utseendet är tråkigt, texten är för liten med mera. Nu frågar jag er mina kära medmänniskor. Finns det någon bra guide för hur man pimpar sin blogg rejält så den inte ser så stel ut? Den som svarar först får ett signerat foto av mig.


Smakprov på "A-Fil"

Här kommer ett litet smakprov på min nya novell som även ska spelas in någon dag i framtiden. Den går under namnet "A-Fil".

En naken man sitter i en lägenhet utan belysning och sörplar långsamt och darrande i sig filen. Mannen tittar sig runtomkring nästan som att där är någon mer i lägenheten än han. Filen tar slut. Mannen reser sig upp, går ut till sitt kök. I diskhon finns det en massa djupa tallrikar med rester av filmjölk, mannen har inte diskat på flera dagar. Mannen öppnar kylskåpsdörren, spärrar upp sina ögon. Filen är slut. Mannen vet vad detta betyder, han måste gå ner till ICA för att köpa mer. Gå ner bland folk som är fulla av äckliga bakterier. Mannen måste ta på sig kläder som han inte har hunnit tvätta, bakteriefyllda kläder för någon oförskämd granne tar all hans tvättid. Av ren motvilja drar mannen på sig sina illaluktande kalsonger, sedan sina byxor osv. Inför varje klädesplagg luktar han försiktigt på det och ryggar tillbaka medan han ger ifrån sig en suck av bitter klang. Mannen går obekvämt ut i hallen, tar på sig sina skor. Fumlar lite i byrån i jakt på sina nycklar som han glömt vart han lagt, det var några dagar sedan han vistades utanför sin lägenhet. Mannen stoppar nyckeln i nyckelhålet och vrider om. Öppnar dörren försiktigt, lyssnar om där är något ljud utanför men allt är tyst. Mannen går snabbt ut, stänger dörren, vrider om nyckeln och går sakta och vaksamt nerför trapporna, ut ur byggnaden. Solen skiner starkt på mannens ansikte, det bränns. Men filen är slut, det finns ingen annan utväg. När mannen ser en annan människa gå mot honom på samma sida så går han över gatan till andra sidan.

Hej! Jag är din ångest.

Hej, jag är Jonas förträffliga ångest som han har just nu.

Sitter på biblan och pluggar inför två omtentor som jag har om sådär exakt två veckor. Har inte pluggat för mycket om man säger så. Nu vill jag bara veta vart min motivation har tagit vägen någonstans, hur kan den lämna mig vid ett sånt här tillfälle? Två veckor, jag måste klara dessa tentor annars får jag ingen CSN, måste bara klara dem.

Helskotta, nu fick jag ännu mer ångest. Ångest i tröjan, ångest i byxorna, ångest i skorna. Ångest bara sprutar ur mina öron, ur mina näsborrar. Ångesten kommer krypandes medan jag sover, ångesten håller mig vaken, håller mig naken, dock inte när jag är på biblan. Ångest, ohhh du kära ångest. Varför har just du bestämt dig för att bli min vän?


Jag, lik en sjörövare?

Enligt kära Anna som har varit i Astrid Lindgrens värld och sett en Pippi föreställning så är jag lik en av piraterna där. Tänk er, livet som en pirat. En pirat kapten hade jag varit. Inga bekymmer förutom myteri från besättningen, bli anfallen av ett annat pirat skepp som vill ta över tronen som de sju havens härskare. Undrar hur tandläkarförsäkringen ser ut. De positiva sakerna är att man får leda ett gäng blodtörstiga pirater, plundra skepp sedan bränna ner dem, tvinga besättningen att gå planka. Ett träben, lapp för ögat och det viktigaste av allt, en papegoja på axeln som går en på nerverna med dess jäkla "Polly vill ha ett kex" stup i kvarten så det slutar med att man doppar papegojan i tjära och slänger ut den till hajarna. Jag skulle bli en riktigt hård och ondsint pirat med mord i blick, vad mer kan man begära?



Ser man inte den slående likheten?

Missanpassade bänkar och bord

Någon som kan se vart Golden fått sina bänkar från?



Billie The Vision And The Dancers

"Gayig indiepop" Just dessa ord använde Tina igår när jag frågade vad Billie the vision and the dancers var för sorts musik. Med inga förväntningar överhuvudtaget traskade jag och Tina till konserten. Den hölls i en amfiteater, det var fullt på läktarna så vi fick sätta oss på trapporna. När jag såg dem komma ut på scen så förstod jag vad Tina menade med "gayig indipop". Sångaren vars namn är Lars (tror jag?) hade eleganta strumpbyxor, kort kjol och en tjusig topp. Verkligen roligt att se artister kunna klä ut sig hur de vill och ändå vara stora. Man märker att fördomar börjar försvinna å andra sidan var där sjukt mycket alternativa människor och brukar dem ha fördomar? Inte dem jag känner i alla fall.

Det är svårt att ogilla Billie the vision and the dancers. Allting utstrålar ödmjukhet. Musiken är charmig, melodiös och skön men det blir lite enformigt, det lunkar på i samma takt. Man väntar på något lite annorlunda. Jag gillade konserten men den hade varit mindre sömnig om de hade blandat låtar. Dock har jag ju aldrig hört Billie the vision and the dancers innan, de kanske bara kör lugnt?
En mening som fastnade var "Pablo Diablo go to hell", underbart.


Torsten, en stor efterbliven katt med ett ännu större hjärta



Denna lite smått efterblivna katt på åtta kilo är inte bara en katt utan även en skyddängel sin mamma, nämligen Linnéa. Även om han är lite efterbliven efterbliven, även om han väger lite för mycket så har han ett stort hjärta av guld. Han kom in i Linnéas liv under en mycket mörk period i hennes liv och lyste upp hennes tillvaro. Jag kanske får klargöra vem Linnéa är så det inte blir en massa frågetecken. Linnéa är en mycket söt tjej som bor i Lund, hon lever livet som det kommer med ett leende på läpparna. Humor är hennes andranamn även om det kanske inte är av den bästa sorten. Hon är cool nog att gå med skinjacka. Linnéa är galen nog att vara med i en tävling om vem som kan hålla en cigarett mot handen under längst tid. Dock var detta under onyktert tillstånd. Kort hår, kan alla repliker i Sunes Sommar som för henne är grymt underskattad.  Detta inlägget ska inte handla om Linnéa, utan om hennes älskling Torsten. Vi höll alla andan i onsdags när han opererades för okänd orsak, den lilla stackaren. Torsten gick in till veterinären med trettio tänder, han kom ut med fyra stycken. han kan inte tugga så bra så Linnéa får lirka in maten i hans mun, blir lite halvgroggy av all medicin och har förlorat tre kilo. Torsten, en skyddsängel i en katts skepnad.



Linnéa och Torsten.




SVT Play är jäkligt underskattat

In och kolla Kvarteret Skatan med en gång.



It's just a Wu-Tang Clanaktig dag idag

Lagar mat medan jag gungar till lite sköna old-school beats. Det är bara en sån dag idag, söndag och allt. Vi vet ju alla att söndagar är de tråkigaste dagarna på hela veckan. Sista helgdagen och imorgon börjar jobbet igen, vänta lite. Jag är ju Arbetslös, jag har söndag varje dag. Lyckliga jag. Snart börjar i alla fall skolan, den 31e augusti. Kultur och medier, inriktning Kulturvetenskap. Men jag läser nog bara detta max ett år innan jag flyttar upp till GBG och hoppar in på journalistik. Så, vad händer för er alla där ute idag? Själv blir det snart käk sedan ner till gymmet och bli vacker. Efter det får vi se vad som händer. Håller på med en ny novell med A-fil som en liten roll. Även en ny dikt har fötts fram, inte klar ännu men när den blir så lägger jag ut den här. Nu bränner jag snart maten, so long for now. Och låt beaten gunga.

Welcome to the 50's


igår blev jag med tvingad på en 50-talsfest, en maskerad. Och vad kan man säga mer än att alla såg hemskt sliskiga ut. Det var riktigt kul, det var nice 50-tals musik, det var fylla det var fest. Det var allas vår favorit Antons födelsedagsfest. Denna pojke med långa smala ben blev en man, nämligen 20 år. Han kan sina moves vill jag lova. Här kommer ett par bilder från festen, kolla in mitt hår. Skämdes nästan att visa mig ute.

Jag är inte alls bekväm med sidokammat hår, ser mer bratig ut än jag är van vid och kavaj, herregud, finbyxor. Vem är jag?


Närbild på den hemska frisyren, ser även ut som en bebis i ansiktet. Förresten hur fick jag till det suddiga i bakgrunden?


Sulan och Asia lady är inte bara klumpiga på mark, utan även på studsmattan.


Tro det eller ej men jag har kompisar som kan dansa och även en kamera som suger. Jag var så trött att jag låg i soffan och vilade.


Det var allt från denna gången. Nästa fest får ta och bli 60-70-talet när drogerna flödade som mest. En stor haschkaka på utebordet, vad mer kan man begära?


RSS 2.0