Fransk chokladtårta
Får ni till den lika bra som jag så ska varje tugga vara som en orgasm.
Ingredienser:
6 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
Blanda sedan ner vetemjölet.
Ta fram en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter.
Smörj den väl och häll över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan.
Kakan ska inte vara genomgräddad.
Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt.
Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.
Ställ in tårtan i frysen i 1 timme när den svalnat.
Ingredienser:
250 g smör
250 g mörk choklad 6 ägg
2 ½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret i en kastrull.
Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen.
Blanda sedan ner vetemjölet.
Ta fram en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter.
Smörj den väl och häll över smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan.
Kakan ska inte vara genomgräddad.
Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt.
Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.
Ställ in tårtan i frysen i 1 timme när den svalnat.
Kommentarer
Postat av: venus
vad är det som gör den "fransk"? ser ut som en vanlig chokladtårta tycker jag :P
Postat av: Emma
Jag brukar göra något liknande, men grejen är att just denna typ av kaka,( chokladkaka, chokladtårta, chokladpaj, you name it, kärt barn har många namn liksom) är vädligt individuell, alla bakar den på sitt vis och ingen smakar likadant men dom som lyckas är så sjukt goda. Lycka till med din.
Trackback